MALAXO Traprenovaties

Traprenovatie: waarop letten en waar begint u?

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Traprenovatie: waarop letten en waar begint u?

Als er één onderdeel in huis is dat veel te lijden heeft, dan is het wel de trap. We lopen er dagelijks meerdere keren per dag overheen. Na verloop van tijd worden daarvan de tekenen zichtbaar. Dan is het tijd voor een traprenovatie. Er zijn allerlei manieren waarop u uw trap weer als nieuw laat lijken. Met de juiste aanpassingen wordt uw trap bovendien ook een stuk veiliger. We vertellen u hier graag wat meer over waar u op moet letten bij een traprenovatie en over waar u begint!

1. Kleuren en stijlen voor traprenovaties

Bij een traprenovatie moet u met een aantal factoren rekening houden. Op de eerste plaats is het belangrijk dat uw oude trap wordt omgetoverd in een versie, die perfect is afgestemd op uw interieur. Wordt de rest van uw huis ook gerenoveerd? Bepaal dan eerst wat hiervan de stijl wordt en welke kleuren u hierin verwerkt. De trap komt meestal als laatste aan de beurt. U weet ondertussen welke kleur en stijl uw trap moet krijgen. Vervolgens maakt u de keuze voor het soort materiaal dat u wilt gebruiken?

2. Materiaalsoorten voor traprenovaties

Hier bent u op het juiste adres voor diverse soorten overzettreden. Een van de populaire materialen is hout. U hebt de keuze uit eiken of beuken overzettreden. Welke sfeer past het beste bij uw trap? Onze adviseur denkt graag met u mee. Het hout is van de beste kwaliteit, zodat uw trap lang meegaat. Een andere optie is PVC, waarmee u elke look kunt imiteren. Een klassieke look, warme houtlook, moderne look? Alles is mogelijk! HPL/CPL laminaat is ook gewild. Deze materiaalsoort is speciaal ontwikkeld voor traprenovaties en is voorzien van een natuurlijke antislip-laag.

3. Welke afwerking wenst u voor uw trap?

Een traprenovatie bestaat meestal niet alleen uit het vernieuwen van traptreden. Ook stootborden en leuningen zijn mogelijk aan vernieuwing toe. Deze onderdelen dienen eveneens in een passende stijl vormgegeven te worden. Misschien hebt u balustrades? Die kunnen natuurlijk niet achterblijven. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van uw trap. Denk aan een antislip-laag. Een andere manier om uw trap veiliger te maken, is door trapverlichting te monteren. Wat dacht u van LED-strips of -spotjes onder de traptreden, aan de zijkant of tegen de muur?

4. Waarop letten bij de prijs voor een traprenovatie?

De kosten van een traprenovatie verschillen per trap. Daarom is het belangrijk om een adviseur langs te laten komen voor een offerte op maat. In sommige gevallen volstaat het schilderen van de trap, maar in andere situaties is het nodig om overzettreden te plaatsen. De prijs van uw traprenovatie kan variëren afhankelijk van de materialen. Een traprenovatie met hout is bijvoorbeeld iets duurder dan met laminaat. Verder heeft ook de manier van afwerken invloed op de prijs. Houd er eveneens rekening mee dat een traprenovatie van een trap met een draai erin duurder is dan die van een rechte trap.

5. Traprenovatie; waar begint u?

We geven u hier kort inzicht in hoe het traprenovatieproces verloopt. Nadat u de kleur, stijl en materiaalsoort hebt bepaald, zorgt uw traprenovatiespecialist voor de juiste materialen, zoals de overzettreden en stootborden. Daarna worden de treden glad gemaakt; lijmresten en oneffenheden worden verwijderd. Vervolgens moeten alle traptreden perfect op maat gemaakt worden. De nieuwe traptreden worden van boven naar beneden aangebracht. Eventuele afwerkingen, zoals verlichting, worden na afloop aangebracht. Uw volledige traprenovatie wordt binnen één dag gerealiseerd!

Meer weten?

Doe hier een beroep op de specialisten van ons CBW-erkend traprenovatiebedrijf. Maak een afspraak met een specialist, die bij u thuis langskomt om uw trap te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. U ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte op maat!