Soorten traprenovatie materialen

Bepaal zelf de uitstraling van uw nieuwe trap.

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Soorten traprenovatie materialen

Welk materiaal kiest u voor uw traprenovatie? Er zijn uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van materiaalsoorten voor traptreden. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Wat pas het beste bij uw woning, uw smaak en uw budget? We nemen hier de mogelijkheden kort met u door.

Houten traptreden

Houdt u van hout? En wilt u het beste kwaliteit materiaal voor uw traprenovatie? Kies dan voor overzettreden van samengesteld hout. Uw nieuwe traptreden bestaan dan uit een body van watervast verlijmd multiplex met een toplaag van massief hout. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten als teak, wengé en eikenhout. Het voordeel van samengesteld hout is dat u geen last krijgt van uitzetten of krimpen. Massief houten overzettreden zijn een voordeligere optie. U kunt hout in elke gewenste kleur laten schilderen. Denk bij uw traprenovatie ook aan uw veiligheid. Bij houten overzettreden is het mogelijk om een gleuf te frezen en hierin een rubberen antislipstrip te plaatsen.

Laminaat traptreden

Wilt u wel de uitstraling van hout, maar zoekt u een voordeligere oplossing? Kies dan voor laminaat traptreden. Laminaat is in allerlei houtkleuren verkrijgbaar. Het verschil met echt hout is nauwelijks te zien. Daarnaast zijn er ook andere kleuren mogelijk, waaronder zwart en wit. Een voordeel van laminaat is dat het goed bestand is tegen slijtage. Laminaat is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Verder is laminaat gemakkelijk schoon te houden en vrijwel onderhoudsvrij. Ook bij laminaat traptreden is het mogelijk om antislipstrips te plaatsen. Deze komen niet in een gleuf die in de trede wordt gefreesd, maar ze worden bovenop de trede geplaatst.

PVC traptreden

PVC behoort ook tot de mogelijke materiaalsoorten voor uw traprenovatie. Goede redenen om voor PVC te kiezen zijn eigenschappen als slijtvastheid, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken. Verder dragen ze ook bij aan een goede veiligheid. Deze traptreden hebben namelijk een voelbare structuur die uitglijden tegengaat. PVC overzettreden zijn te krijgen in elke gewenste kleur. Kiest u voor een natuurlijke uitstraling of gaat u voor een speciale kleur? Met PVC traptreden kunt u uw trap gemakkelijk aan de sfeer van uw woning aanpassen. Ook de prijs van deze treden is zeer aantrekkelijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verschillende materiaalsoorten voor uw traprenovatie, neem dan hier contact met ons op. We geven u graag vrijblijvend advies en stellen een gratis offerte voor u op!