MALAXO Traprenovaties

Een traprenovatie zonder stootborden

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Traprenovatie zonder stootborden

Bent u op zoek naar de beste oplossing voor uw traprenovatie? Lees dan hier verder. We besteden hier in het bijzonder aandacht aan het renoveren van trappen zonder stootborden. We vinden het belangrijk dat u de juiste overwegingen maakt en een keuze maakt waar u jarenlang plezier van heeft. We zullen daarom hier ingaan op de voor- en nadelen van stootborden. Vervolgens zullen we kort een impressie geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een traprenovatie zonder stootborden.

De voordelen van stootborden

Met stootborden bedoelen we het materiaal dat wordt gemonteerd in de ruimte tussen de treden. Stootborden zijn vooral belangrijk voor de veiligheid van de trap. Vooral als u een kindervriendelijke woning wilt, zijn stootborden aanbevolen. Een ander voordeel van stootborden is dat u hiermee minder last hebt van stof en vuil tussen de treden. Verder hebben stootborden een isolerende werking. Warme lucht kan gemakkelijk tussen de treden van een open trap omhoog verdwijnen. Sommige mensen vinden stootborden mooier, omdat het goed past bij de landelijke, rustieke of warme sfeer van hun interieur.

Waarom een traprenovatie zonder stootborden?

Stootborden hebben veel voordelen, waarom zou je dan kiezen voor een traprenovatie zonder stootborden. Een trap zonder stootborden, oftewel een open trap, kan uw interieur ruimtelijker maken. Uw hal of woonkamer lijkt groter. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de lichtinval optimaal is en niet belemmerd wordt door een dichte trap. Vooral in moderne inrichtingen kan een open trap mooi staan. Vaak dient het als een waar pronkstuk in het interieur. Verder zal bij een open trap een traprenovatie zonder stootborden voordeliger zijn, omdat u minder materialen nodig hebt.

Extra aandacht voor veiligheid

Hoewel een trap met stootborden veiliger is, betekent dat niet dat een open trap onveilig hoeft te zijn. Bij uw traprenovatie zonder stootborden, zullen onze experts extra aandacht hebben voor de veiligheid van uw trap. Er wordt goed gelet op de constructie. Er wordt ook rekening gehouden met het materiaal voor de traptreden; deze mogen niet glad zijn. Er kunnen eventueel antislip-strips op de treden gemonteerd worden. Een andere manier om een open trap veiliger te maken is het plaatsen van degelijke trapleuningen. Het is eveneens het overwegen waard om bij een traprenovatie zonder stootborden, trapverlichting te laten plaatsen.

Interesse in een traprenovatie zonder stootborden?

Neem dan hier contact met ons op voor meer informatie. We sturen graag een deskundige bij u thuis langs om uw trap te inspecteren en de mogelijkheden te bespreken voor een traprenovatie zonder stootborden. Welke materialen wenst u? Welke kleur moet uw trap worden? Zoekt u een nieuwe uitstraling? Er is van alles mogelijk. Onze deskundige stelt kosteloos en verblijvend een offerte op maat voor u op!

Wij renoveren uw trap in één dag!

Terugbelverzoek indienen